GMT SWEDEN

 

GMT står för Gunnilse Movie Team, och är ett gäng som helt enkelt tycker om att göra film.

Det hela började i början av 2000-talet med att Fredrik Svensson, Fredrik Sällberg och Michael Nilsson började spela in små "actionfilmer" med hjälp av en, på den tiden väldigt high-tech, digitalkamera. Filmerna var relativt korta och redigerades med mycket entusiasm, men inte lika mycket kunnande, och detta resulterade i filmer som trots allt blev väldigt populära bland vänner och fans. Amatör-action-films-branschen blev revolutionerad av dessa nya kioskvältare, och ryktet om filmerna spred sig på många håll i landet.

 

Efter ett antal succéfilmer såsom Moped Mortal Combat, Dataspelsjakten, Sexy Boy och Advanced Motorcykel Mortal Combat så började GMTs dåvarande medlemmar i gymnasiet. Detta innebar nya kontakter, och in i bilden kom även nya innovatörer som Martin Frank och Martin Bozinovic. Detta ledde till att GMT fick många nya idéer, och klassiker som Force of the Pink Helmet, Snowman Mortal Combat och Jedi Mortal Combat skapades. I och med att den tekniska utvecklingen gick framåt, så kunde även GMTs filmer utvecklas på det tekniska planet, och numera introducerades specialeffekter i världsklass, som till exempel den spektakulära lasersvärdsscenen i Jedi Mortal Combat. Detta ger filmerna ytterligare en dimension, som leder till att hela filmbranschen sitter förstummad och avundsjuk varje gång det kommer en ny enastående film till GMT-samlingen.

 

Som ett komplement till alla storslagna Action-succéer så skapade GMT även några alternativa musikvideos till olika hit-låtar, såsom Sexy Boy, Nerd - Lapdance och Håll Upp Händerna För Stureplan, där det genom nya idéer och framstående skådespeleri skapades moderna Musikvideo-klassiker.

 

Gunnilse Movie Team lever kvar än idag, och även om vi de senaste åren inte varit så väldigt aktiva med vårat filmskapande så ska man aldrig sluta hoppas. Vem vet, en dag inom en inte allt för avlägsen framtid så kanske en ny legendarisk film dyker upp och förändrar människans syn på hur en film ska skapas.

 

Men fram tills dess, håll till godo med de magnifika mästerverk som du redan idag kan se (HELT GRATIS!) under filmsektionen här på hemsidan!